
راهکارهای اساسی برای درمان زخم دیابت با عسل
عسل طبیعی قرن ها است که به عنوان یک ماده عالی جهت درمان سوختگی ها، جای جوش، زخم های عفونی و زخم های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. زخم دیابتی یکی از زخم های شایع و نگران کننده است که پروسه درمان آن سخت بوده و حتی در برخی از مواقع ممکن است که افراد به دلیل عفونت بیش از حد زخم خودشان مجبور به قطع عضو شوند. درمان زخم دیابت با عسل به دلیل خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی آن، قابل انجام است. این ماده غذایی شیرین و چسبناک می تواند برای درمان زخم های دیابتی استفاده شود و از قطع عضو جلوگیری کند. ما آیا می دانید برای درمان زخم عفونی با عسل باید چه کاری انجام دهید؟ این مقاله را بخوانید تا شما را با نحوه درمان زخم عفونی دیابت با عسل آشنا کنیم.
عسل، بهترین ماده برای درمان زخم دیابتی
دیابت می تواند باعث کندتر شدن پروسه درمان زخم ها شود. زخم های پای دیابتی به دلیل اینکه آسیب های آهسته و غیر درمانی دارند، در برابر عفونت بسیار آسیب پذیر هستند. تشدید عفونت و عدم درمان آن می تواند باعث قطع پا و عضو افراد شود. برخی از افراد دیابتی به آنتی بیوتیک ها نیز مقاوم هستند و نمی توان عفونت ایجاد شده در زخم دیابتی را درمان کرد.
عسل به عنوان یک درمان کننده عالی برای انواع زخم ها مانند زخم دیابتی، سوختگی و بریدگی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به بررسی های انجام شده عسل می تواند نقش بسیار موثری را در بهبود زخم ایفا کند و باعث تسریع روند بهبود زخم شود. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که عسل برای درمان زخم دیابتی نیز موثر باشد.
عسل، بهترین ماده برای درمان زخم دیابتی
عسل چگونه به درمان زخم دیابتی کمک می کند؟
عسل دارای ترکیبات مغذی از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، ساکارز، اسیدهای آمینه و ... است که هر کدام نقش مهمی را در بهبود زخم ایفا می کنند. به طور مثال می توان برای تحریک رشد بافت و رگ زایی بیشتر، از عسل استفاده کرد. رگ زایی بیشتر در ناحیه زخم باعث می شود تا اکسیژن و مواد مغذی بیشتری نیز در ناحیه زخم وجود داشته باشند که این موضوع به تسریع روند درمان زخم دیابتی کمک می کند.
عسل مملو از مواد مغذی مانند ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فروکتوز، ساکارز، اسیدهای آمینه و سایر محصولاتی است که ممکن است نقش اساسی در بهبود زخم داشته باشند. به عنوان مثال، با تحریک رشد بافت و رگ زایی. این فرآیندی است که طی آن رگهای خونی جدید از رگهای از قبل موجود تشکیل میشوند که باعث افزایش میزان اکسیژن و مواد مغذی در ناحیه زخم میشود.
• خاصیت ضد باکتریایی
عسل دارای خاصیت ضد باکتریایی بسیار عالی است. عسل دارای خاصیت اسیدی بوده و قند موجود در آن بسیار بالا است. این ماده می تواند باعث تولید پراکسید هیدروژن شود که مانع از رشد میکروب ها خواهد شد. همچنین عسل حاوی یک نوع پروتئین به نام دفنسین است که میکروب های موجود در عسل را از بین می برد و می تواند برای درمان زخم ها مفید باشد.
• کاهش التهاب
التهاب بخش طبیعی از مکانیسم سیستم دفاعی بدن در برابر آسیب ها و عفونت ها است. التهاب های طولانی مدت و بیش از حد می توانند روند بهبود زخم را کندتر کنند و باعث آسیب بیشتر زخم شوند. اسیدهای آلی موجود در عسل می توانند به کاهش التهاب طولانی مدت کمک کنند و باعث گشاد شدن رگ های خونی گردند. از این رو برای کاهش احتباس مایعات و دردهای مرتبط ناشی از زخم پای دیابتی، می توان از عسل استفاده کرد.
• رساندن مواد مغذی بیشتر به زخم
همانطور که اشاره کردیم، برای درمان زخم دیابت نیاز به رساندن مواد مغذی بیشتر است. همانطور که درمان زخم مقعدی با عسل با رگ زایی بیشتر و رساندن مواد مغذی مختلف انجام می شود، برای رساندن مواد مغذی بیشتر به زخم پای دیابتی می توان از عسل استفاده کرد. عسل با تولید رگ بیشتر در ناحیه زخم پای دیابتی و رساندن مواد مغذی بیشتر به ناحیه زخم تاثیر بسیار زیادی روی درمان زخم دارد. از این رو می توان در کوتاه ترین زمان ممکن، شاهد درمان زخم دیابت با عسل بود.

نحوه درمان زخم دیابت با عسل
در حال حاضر با توجه به خواص عالی عسل برای درمان زخم، بسیاری از مراکز درمانی استفاده از عسل را توصیه می کنند. حتی عسل درجه یک پزشکی نیز می تواند برای درمان زخم دیابتی در بیمارستان ها استفاده شود. اما اگر در منزل هستید و پزشک شما توصیه کرده است که از عسل برای تسریع روند بهبود زخم پای دیابتی استفاده کنید، جای نگرانی نیست. چون با دستورالعمل زیر می توانید عسل را به پانسمان زخم خودتان اضافه کرده و از خواص آن بهره مند شوید. فقط دقت کنید که حتما برای پانسمان کردن زخم با عسل از مراحل زیر کمک بگیرید:
• شستشوی دست ها: در اولین قدم برای استفاده از عسل برای درمان زخم دیابت، حتما باید دست های خودتان را بشویید. با آب و صابون دستان خودتان را تمیز کرده و سپس با مقداری الکل آن را ضد عفونی کنید.
• تمیز کردن زخم دیابتی: قبل از پانسمان کردن زخم دیابتی، ابتدا باید آن را تمیز کنید. از سرم سالین برای شستشوی زخم استفاده کنید تا هیچ آلودگی روی سطح باقی نماند. سپس اجازه دهید تا سطح زخم تمیز شود.
• آماده کردن پانسمان و عسل: برای درمان زخم دیابت با عسل باید پانسمان و عسل را آماده سازی کنید. برای اینکه مقدار کافی عسل را روی پانسمان قرار دهید، بهتر است که ابتدا پانسمان مورد نیاز برای پوشاندن زخم را آماده کنید. سپس در بخش میانی پانسمان عسل را بریزید. البته شما می توانید عسل را به صورت مستقیم روی زخم قرار دهید و سپس آن را پانسمان کنید.
• پوشاندن ناحیه زخم با پانسمان: پس از آغشته کردن پانسمان به عسل، کافیست که پانسمان را روی ناحیه زخم قرار دهید. سپس با چسب های مخصوص پانسمان را روی پوست فیکس کنید. یا اینکه می توانید از باند استریل برای بستن ناحیه زخم استفاده کنید تا خیالتان از بابت ثابت ماندن پانسمان روی ناحیه زخم راحت باشد.
علاوه بر استفاده موضعی برای درمان زخم دیابت با عسل، می توان از عسل به صورت خوراکی نیز استفاده کرد. به طوری که با مصرف عسل به صورت خوراکی می توانید سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از تشدید عفونت ها جلوگیری کنید.
تعویض به موقع پانسمان عسل برای زخم دیابت
یکی از مواردی که حتما باید برای درمان زخم دیابت با عسل به آن توجه کنید، این است که به موقع پانسمان زخم دیابتی را عوض کنید. این پانسمان ها معمولا با ترشحات زخم پر می شوند. به دلیل اینکه ترشحات زخم باعث پایین آوردن غلظت عسل می شوند، خاصیت آن را کاهش می دهند. از این رو برای درمان زخم دیابت با عسل حتما باید به موقع پانسمان زخم را تعویض کنید.
تعویض به موقع پانسمان عسل برای درمان زخم دیابتی به اندازه استفاده از عسل مرغوب روی زخم حائز اهمیت است. بسته به اینکه میزان ترشح زخم شما چقدر است، زمان تعویض پانسمان نیز متفاوت خواهد بود. اما در هر صورت توصیه می کنیم که حداقل هر 12 ساعت یکبار پانسمان را با یک پانسمان جدید و عسل جایگزین کنید.
چند روز از پانسمان عسل برای درمان زخم دیابت استفاده کنیم؟
پروسه درمان و بهبود زخم دیابتی طولانی است. به همین خاطر باید برای درمان این نوع زخم صبور باشید و به صورت منظم از پانسمان حرفه ای استفاده کنید. برای درمان زخم دیابت با عسل، بهتر است که حداقل 15 روز از این نوع پانسمان روی زخم پای دیابتی استفاده کنید. در این صورت پس از گذشت 15 روز شاهد بهبود زخم خواهید بود. حتی اگر کل زخم به طور کامل درمان نشده باشد، باز هم ممکن است روند درمان زخم بسیار سریع تر پیش رفته باشد. اگر پس از 15 روز هنوز زخم شما نیاز به ترمیم داشت، می توانید باز هم از پانسمان زخم استفاده کنید.

از چه نوع عسلی برای درمان زخم دیابت استفاده می شود؟
برای درمان سوختگی با آب جوش با عسل و درمان زخم دیابت، باید حتما از عسل طبیعی استفاده کرد. عسل هایی که دارای قند مصنوعی هستند، تاثیر چندان خوبی روی درمان زخم دیابتی ندارند. ولی عسل طبیعی به دلیل داشتن قند طبیعی می تواند نقش موثری را در درمان زخم دیابتی ایفا کند و باعث بهبود روند درمان زخم و کاهش علائم آن شود.
از این رو اگر نیاز به استفاده از عسل برای درمان زخم دیابتی را دارید، حتما از عسل های طبیعی موجود در بازار استفاده کنید. در فروشگاه اصل خونه انواع عسل طبیعی با بهترین کیفیت به شما ارائه می شوند تا بتوانید از خواص این عسل ها برای درمان زخم دیابتی بهره مند شوید. همه انواع عسل های موجود در سایت به دلیل داشتن نوعی پروتئین و قند طبیعی، می توانند برای درمان زخم پای دیابتی موثر باشند. اما در صورت نیاز به انتخاب بهترین عسل، می توانید با شماره تلفن های اصل خونه در ارتباط باشید تا بهترین عسل برای درمان زخم دیابت به شما توصیه شود.
درخواست مشاوره: راهکارهای اساسی برای درمان زخم دیابت با عسل