
نکات کاربردی برای نگه داری عسل و محافظت در برابر مورچه
مقدمه
اگر ناخواسته مورچه ها به ظرف نگهداری عسل نفوذ کردند، چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ این پرسشی است که اغلب به هنگام مواجهه با تجمع مورچه ها در اطراف و داخل ظرف نگهداری عسل با آن روبرو می شویم. مورچه ها برای تامین انرژی مورد نیاز خود هر چیزی را می خورند، اما تمایل آن ها به مصرف برخی از مواد غذایی مانند شیرینی جات بیشتر است.
پرسشی که مطرح می شود این است که آیا می توان عسلی که در آن مورچه نفوذ کرده را مجددا مصرف کرد؟ آیا خوردن عسلی که مورچه در آن بوده، خطرناک است؟ چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ واقعیت این است که اگر بتوان مورچه ها را از عسل به طور کامل جدا کرد، می توان مجددا آن را استفاده نمود. هرچند برخی از گونه های مورچه می توانند سمی باشند، اما مادامی که خورده نشوند، بی خطر هستند. به نظر می رسد جدا کردن مورچه از ظرف عسل به دلیل چسبندگی و غلظت بالای آن ساده نباشد. در این مطلب به نکات کاربردی برای نگهداری و محافظت از عسل در برابر مورچه و نحوه جداسازی مورچه از ظرف عسل اشاره ای خواهیم داشت.

مورچه بیشتر عسل دوست دارد یا شکر
قبل از پاسخ به این پرسش که چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ بهتر است بدانید مورچه ها بین عسل و شکر کدامیک را ترجیح می دهند. مورچه ها اغلب در جستجوی آب و غذا به خانه حمله می کنند. یکی از راه های مدیریت یا پیشگیری از این مشکل، شناسایی موادی است که آن ها را جذب می کنند. به طور طبیعی مورچه ها در اطراف شیرینی جات جمع می شوند و از آن تغذیه می کنند. مورچه ها طرفداران اصلی شکر هستند، زیرا سطح انرژی آنها را افزایش می دهد و حمل آن در مسیر های طولانی نیز آسان تر است. عسل نیز چه طبیعی باشد، چه تغذیه ای و مصنوعی، حاوی شیرین کننده هایی است که می توانند مورچه ها را به خود جذب کنند. مورچه ها برای فعال ماندن همیشه به شهد گیاهان و محصولات حاوی قند نیاز دارند.
مورچه عسل دوست دارد یا شکر
چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ مورچه ها جذب عسل می شوند، زیرا 70 درصد آن را قند های فروکتوز و گلوکز تشکیل داده اند. مورچه ها طرفداران اصلی عسل هستند، زیرا انرژی مورد نیاز آن ها را تامین می کند و هضم آن آسان است. عسل های تقلبی نیز حاوی شربت قند، ذرت، نیشکر و چغندر قند هستند و به همان اندازه برای مورچه ها جذابیت دارند. هرچه عسل رقیق تر باشد، مورچه ها بیشتر جذب آن می شوند، زیرا احتمال گیر افتادن آن ها کمتر است. بر خلاف تصور برخی از افراد، مورچه ها جذب عسل طبیعی هم می شوند. در واقع منابع حاوی مواد مغذی چون قند، اسیدهای آمینه، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها می توانند مورچه ها را جذب کنند که عسل تنها یکی از آن ها است.
رفتار مورچه ها در برابر شیرین کننده های طبیعی و مصنوعی در تحقیقات علمی بسیاری بررسی شده است. مورچه ها بدون توجه به مکان قرارگیری و نوع شیرین کننده، جذب آن می شوند و تغذیه می کنند. در نتیجه در رفتار مورچه ها نسبت به شیرین کننده هایی چون شکر سفید، شکر قهوه ای، آسپارتام، ساخارین، عسل، شیره و غیره نمی توان تفاوت چندانی را مشاهده کرد. هرچند ممکن است برخی از گونه ها به یکی از این منابع تمایل بیشتری نشان دهند.

نگهداری عسل و دور کردن مورچه
در صورت حمله مورچه ها به ظرف نگهداری عسل، چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ در ادامه به مهم ترین نکات نگهداری عسل، دور کردن مورچه و جدا کردن آن از عسل اشاره ای خواهیم داشت.
نکات نگهداری عسل
مهم تر از هر چیز، یادگیری روش صحیح نگهداری عسل است که به در امان ماندن آن از حمله مورچه ها کمک می کند. در نتیجه قبل از هر چیز لازم است از ورود مورچه ها به ظرف نگهداری عسل جلوگیری شود. برای نگهداری عسل، راهکارهای زیر را دنبال کنید:
- ساده ترین راه برای جلوگیری از نفوذ انبوهی از مورچه ها در عسل گرانبهای شما، این است که درب شیشه عسل را محکم و بسته نگه دارید.
- پس از استفاده، ظرف نگهداری و سطوح را پاک کنید. معمولا قطرات عسل در کنار شیشه یا روی پیشخوان چکه می کنند و باقی می مانند. این اتفاق می تواند منجر به جذب مورچه ها شود.
- عسل را در ظرف شیشه ای یا پلاستیکی و در دمای اتاق نگهداری کنید. بهترین دما برای نگهداری عسل دمای بین 70 تا 80 درجه فارنهایت و به دور از نور مستقیم خورشید است. بهتر است ظرف عسل را در یک انبار خنک یا کمد قرار دهید. اگر ظرف نگهداری عسل مناسب نیست، آن را به ظرف مهر و موم شده مناسب دیگری انتقال دهید.
- عسل به نوسانات دما واکنش خوبی نشان نمی دهد و ممکن است دچار شکرک شود. می توانید ظرف عسل را برای در امان ماندن از تجمع مورچه ها در یخچال نگهداری کنید، اما به خاطر داشته باشید که اگر عسل به زیر 65 درجه فارنهایت برسد، متبلور می شود و به اصطلاح شکرک می زند. همچنین ممکن است غلظت آن افزایش یابد و استفاده از آن سخت تر شود. برای استفاده راحت تر و حل شدن شکرک ها، ظرف عسل را بعد از خروج از یخچال در آب گرم قرار دهید.
نکات دور کردن مورچه از عسل
قبل از پاسخ به این پرسش که چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ بهتر است با نکات دور کردن مورچه ها از عسل آشنا شوید. برای حفظ عسل از حمله مورچه ها بهتر است آن ها را از منبع اصلی دور کنید. برای این کار، تله عسل درست کنید و آن را دور از منبع اصلی قرار دهید. به طور مثال می توانید ظرف کوچکی از عسل یا شربت قند را نزدیک لانه مورچه ها بگذارید و هر بار بعد از تمام شدن محتویات، آن را مجددا پر کنید. هرچند این کار مورچه ها را از بین نمی برد، اما حواس آن ها را از منبع اصلی عسل پرت می کند. از مخلوط جوش شیرین و شکر نیز می توانید به عنوان تله استفاده کنید. شکر مورچه ها را جذب می کند و به دلیل وجود جوش شیرین در این ترکیب، آن ها را بعد از تغذیه از بین می برد.
همچنین برای جلوگیری از ورود مورچه به ظرف نگهداری عسل می توانید از تله های مورچه بازاری استفاده کنید. تله های مورچه حاوی مواد شیمیایی هستند و باید در فضای باز و اغلب خارج از خانه قرار داده شوند تا از ورود مورچه به منزل جلوگیری کنند.
گذاشتن ظرف عسل در آب
یکی از مهم ترین راهکارها برای دور کردن مورچه از عسل، ساخت یک خندق در اطراف آن است، زیرا مورچه ها نمی توانند از آب عبور کنند و غرق می شوند. برای انجام این کار، کف یک ظرف مانند سینی را از آب پر کرده و ظرف نگهداری عسل را در آن بگذارید. ظرف آب را مرتباً چک کنید تا مطمئن شوید که آب تبخیر نشده است. این کار بهترین روش برای نگهداری عسل در فضای آشپزخانه یا روی پیشخوان است. از پر کردن بیش از حد ظرف آب خودداری کنید، زیرا ورود رطوبت به عسل می تواند منجر به تخمیر آن شود. در نتیجه لازم است محتوای ظرف عسل را به دور از رطوبت نگهداری کنید.

چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟
حال نوبت پاسخ به این پرسش می رسد که در صورت حمله مورچه ها به ظرف نگهداری عسل، چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ پاسخ به این پرسش بسته به میزان مورچه هایی که به ظرف عسل نفوذ کرده اند می تواند متفاوت باشد. اگر در عسل شما مورچه های زیادی وجود دارد که نمی توانید به راحتی همه آن ها را از بین ببرید، آن را کنار بگذارید. در تابستان می توانید آن را به بیرون از منزل منتقل کنید و اجازه دهید زنبورها از آن تغذیه کنند!
اما در صورت حمله خفیف مورچه ها به ظرف نگهداری عسل، جهت استفاده مجدد، چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ در صورتی که تعداد مورچه هایی که در ظرف عسل نفوذ کرده اند کم باشد، می توان آن ها را به روش های مختلفی از عسل جدا کرد و مجددا آن را مورد استفاده قرار داد.
خارج کردن مورچه از عسل
فکر می کنید بهتر است چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ عسل ماده ای چسبناک و غلیظ است و به راحتی اجسام خارجی کوچک را به خود جذب می کند. برای جداسازی مورچه از عسل می توانید از یک نی استفاده کنید. نی باید از اندازه مورچه ها بزرگ تر باشد. نی را به گونه ای وارد ظرف عسل کنید که یکی از مورچه ها داخل آن فرو رود. سپس انتهای نی را با انگشت بسته و آن را خارج کنید. برای تخلیه مورچه از نی، می توانید در آن فوت کنید. این کار را برای خارج کردن هر مورچه از ظرف عسل تکرار کنید.
اگر تعداد مورچه ها کمی بیشتر بود، چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ اگر تعداد مورچه ها بیشتر باشد، استفاده از نی برای خارج کردن آن ها می تواند بسیار زمانبر و خسته کننده باشد. در نتیجه بهتر است ابتدا ظرف عسل را در ظرف آب جوش قرار دهید تا کمی رقیق شود. سپس بعد از رقیق شدن، عسل را از صافی رد کنید. سوراخ های صافی باید از مورچه ها کوچک تر باشند تا از عبور آن ها جلوگیری کنند.
جمع بندی
در این مطلب به این موضوع پرداخته شد که چگونه مورچه را از عسل جدا کنیم؟ در وهله اول باید با استفاده از راهکارهای ساده نگهداری، از ورود مورچه به عسل جلوگیری شود. هرچند در صورت نفوذ مورچه ها به ظرف عسل می توان به راحتی آن ها را از عسل خارج و مجددا عسل باقیمانده را مصرف کرد.
درخواست مشاوره: نکات کاربردی برای نگه داری عسل و محافظت در برابر مورچه
سوالات متداول:
👌🙏
فراد مجیدی
با سلام، در ظرف عسل را محکم نبسته بدون و مورچهها وارد آن شده بودند و فکر کردم از بین رفته است. با استفاده از راهنمایی خوب و مشروح شما توانستم مورچهها را جدا کرده و عسل را قابل استفاده کنم. با تشکر مجدد
فراد مجیدی
با سلام، در ظرف عسل را محکم نبسته بودم و مورچهها وارد آن شده بودند. فکر کردم از بین رفته است. با استفاده از راهنمایی خوب و مشروح شما توانستم مورچهها را جدا کرده و عسل را قابل استفاده کنم. با تشکر مجدد