مقایسه خواص عسل بهار نارنج با عسل زرشک
مقایسه دقیق خواص عسل بهار نارنج و عسل زرشک. راهنمای خرید و انتخاب بهترین عسل برای نیازهای شما. مزایا و کاربردهای هر کدام برای سلامتی و زیبایی و استفاده روزمره .
درخواست مشاوره: مقایسه خواص عسل بهار نارنج با عسل زرشک
در معرفی یکی از لذیذترین انواع عسل می توان عسل بهار نارنج را نام برد که از عسل های تک گل به شمار می آید. این محصول در مناطق شمالی و جنوبی کشور برداشت شده و با طعم بی نظیرش توانسته در دل خیلی از مصرف کنندگان نفوذ کند. ضمنا با خرید عسل طبیعی بهار نارنج، علاوه بر مزه دلپذیرش، طعم سلامتی را نیز خواهید چشید.
با این اوصاف محال است با مشاهده این محصول، تصمیم خود مبنی بر خرید عسل ارگانیک بهار نارنج را قطعی نکنید. علاوه بر محصول فوق می توان یکی از عسل های خوش طعم دیگر همچون عسل زرشک را نام برد. اگر تصمیم به خرید عسل کوهستان دارید، حتما عسل زرشک را در اولویت هایتان قرار دهید. این دو محصول علاوه بر طعم فراموش نشدنی خود، خواص و ویژگی های متفاوتی دارند که در ادامه راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.
آشنایی با عسل بهار نارنج و عسل زرشک: منشأ و روش تولید
شاید مزه و طعم طوفانی عسل بهار نارنج و عسل زرشک را چشیده باشید، اما قطعا راجع به منشا و روش تولید این دو محصول، اطلاعاتی ندارید. ما این اطلاعات را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
منشا و روش تولید عسل بهار نارنج:
عسل بهار نارنج که با رنگ و طعم خاصش، دلربایی می کند، حاصل مکیدن شهد شکوفه های بهارنارنج توسط زنبور عسل است. این محصول که به آن عسل مرکبات گفته می شود، در باغ ها و جنگل های شمال کشور اغلب مازندران تولید می گردد. شهرهایی مثل تنکابن، نور، نکا، ساری و شیراز به تولید این محصول مشغول بوده و عسلی ارگانیک را به ثمر رسانده اند. زنبور عسل پس از تغذیه گل های بهار نارنج، آن را در بخشی از شکم خود ذخیره می کند.
بعد از پر شدن محل ذخیره، زنبور راه کندو را در پیش می گیرد و با آنزیم هایی که تولید نموده، به کندو باز می گردد. سپس این مواد ذخیره شده در اختیار زنبورهای کارگر قرار می گیرد تا اقدام به تولید عسل طبیعی نمایند. زنبورهای کارگری که داخل کندو قرار دارند، با خوردن این مواد، بالا آوردن آنها و تکرار چندباره این کار، غلظت ماده را افزایش می دهند.
در آخر این مواد را داخل خانه های شش ضلعی می ریزند و جهت گرفتن رطوبت مواد، درب سلول را باز گذاشته و شروع به بال زدن می کنند. با این کار، باد نسبی ایجاد شده و رطوبت از مواد گرفته می شود. پس از خشک شدن عسل، درب سلول توسط زنبورها بسته می شود. در آخر هنگامی که عسل از خانه های شش ضلعی سرازیر می گردد، زنبوردار متوجه می شود که موقع برداشت عسل بهار نارنج فرا رسیده است.
منشا و روش تولید عسل زرشک:
اول از همه باید بگوییم عسل زرشک از نظر روش تولید، مشابه با عسل بهار نارنج و سایر عسل های طبیعی است. این محصول، تنها از حیث منشا ممکن است متفاوت باشد. عسل زرشک میانه ای با مناطق شمالی کشور ندارد و در مناطق کویری خراسان جنوبی برداشت می گردد. این محصول از رنگ عقیقی تیره برخوردار بوده و طعم متفاوت آن باعث تمایز این محصول شده است.
مقایسه ترکیبات شیمیایی و ارزش تغذیهای دو عسل
عسل بهار نارنج دارای ترکیبات شیمیایی خاصی است و این ترکیبات سبب ارزش بخشی به این محصول شده اند. ارزش تغذیه ای بالای این محصول نیز درخور توجه است. عسل زرشک نیز حاوی ترکیبات شیمیایی منحصر به فرد و بیشترین ارزش تغذیه ای می باشد:
ترکیبات شیمیایی عسل بهار نارنج:
ترکیبات شیمیایی ای که در انواع عسل طبیعی یافت می شوند، در عسل بهار نارنج به چشم می خورند. ترکیبات پلی فنلی از ترکیبات موجود در این محصول به شمار می آیند. فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک، زیرشاخه این ترکیبات اند.
ارزش تغذیه ای آن:
عسل بهار نارنج با برخورداری از مواد معدنی و ویتامین ها توانسته نیاز بدن را به خوبی برطرف سازد. آهن، پتاسیم و کلسیم، سدیم، فیبر رژیمی، از جمله مواد معدنی ارزشمند آن محسوب می شوند. همچنین ویتامین های A، B، C، E و D موجود در این عسل، بر ارزش آن اضافه کرده اند.
ترکیبات شیمیایی و ارزش تغذیه ای عسل زرشک:
عسل زرشک نیز مانند هر عسل ارگانیک دیگر دارای ترکیبات شیمیایی مشابهی است و از این حیث، تفاوتی ندارد. راجع به ارزش تغذیه ای آن می توان گفت این محصول با توجه به برخورداری از ترکیباتی مثل زرشک، حاوی پروتئین، ویتامین های A، B و C، E و K، سدیم، فیبر رژیمی، آهن و تیامین بوده و از این رو فواید بسیاری را در پی دارد.
خواص آرامبخشی و ضد استرس: برتری عسل بهار نارنج
آرامش یکی از احساسات مثبتی است که هر فرد با تجربه کردن آن می تواند در معرض موقعیت ها و فرصت های بهتری قرار گیرد. قطعا اگر آرامش نداشته باشیم، این فرصت ها نیز از ما روی برگردانده و زندگی، روی تلخش را به ما نشان خواهد داد. برای رسیدن به آرامش، حتما نیاز نیست به سراغ داروهای آرام بخش بروید؛ بلکه می توانید از محصولات طبیعی همچون عسل بهار نارنج و عسل زرشک جهت رسیدن به این حس زیبا بهره گیرید.
عسل های بهار نارنج و زرشک، هر دو دارای خاصیت آرام بخشی و ضد استرس بوده و می توانند مرهم خوبی برای استرس های درونی باشند. نتایج نشان داده که عسل بهار نارنج در مقایسه با عسل زرشک، تاثیر بیشتری در مهار تنش ها و استرس ها دارد و می تواند اعصاب و روان آرام، خوابی عمیق و سرشار از آرامش، کاهش تپش قلب حاصل از استرس، ایجاد حس شعف و شادی را برای افراد به ارمغان بیاورد.
تأثیرات عسل زرشک بر سلامت کبد و دستگاه گوارش
با بررسی نتایج درباره خواص عسل بهار نارنج و عسل زرشک، متوجه شدیم این دو محصول از خواص بی نظیری برخوردار می باشند. راجع به یکی از مهمترین خواص عسل زرشک می توان گفت این محصول، تاثیراتی بارز بر روی سلامت کبد و دستگاه گوارش دارد. افرادی که دچار مشکلاتی مثل کبد چرب می باشند، می توانند با مصرف این عسل، از این چالش، رهایی یابند.
به طور کلی مصرف روزانه عسل زرشک، نه تنها می تواند بیماری های کبدی را کنترل و درمان نماید، بلکه در پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دستگاه گوارش نیز مفید می باشد. این محصول با برخورداری از آنتی اکسیدان های قدرتمند توانسته چنین تاثیراتی را از خود به جا بگذارد.
مقایسه خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی دو عسل
عسل های بهار نارنج و زرشک، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی داشته و می توانند در بهبود کیفیت زندگی فردی، مفید واقع شوند. با مصرف عسل بهار نارنج می توان تا حد زیادی از التهابات بدن کاست. التهاباتی که باعث اختلالات تنفسی شده اند، التهابات رخ داده در پوست و همینطور التهابات مربوط به سیستم گوارش، همگی با مصرف عسل بهار نارنج، رفع می گردند. همچنین این عسل با برخورداری از خاصیت آنتی اکسیدانی، قادر به خنثی سازی اثر رادیکال های آزاد بوده و در نتیجه به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
به نظر می رسد عسل زرشک با توجه به طبع سرد و مرطوب خود، قدرت بالایی در مهار التهابات بدن داشته باشد. این محصول، ضمن برخورداری از خاصیت ضد التهابی، دارای بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی است و مانع از اثرگذاری منفی رادیکال های آزاد در بدن می گردد. به دنبال آن، قلب و مغز تقویت گردیده و عملکرد بهتری خواهند داشت.
تأثیر بر سیستم ایمنی بدن: کدام عسل قویتر عمل میکند؟
عسل بهار نارنج و عسل زرشک هر دو تاثیر محسوسی بر روی سیستم ایمنی بدن دارند. در یک مقایسه کلی می توان گفت هر دو این عسل با وجود ترکیباتی مثل ویتامین C، نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی دارند. ولیکن عسل بهار نارنج با توجه به طبع گرم خود می تواند تاثیر بیشتری در این خصوص داشته باشد.
طعم و کاربردهای آشپزی: تفاوتها و شباهتهای دو عسل
عسل بهار نارنج یک عسل مطبوع با طعم و عطر بی نظیر است و یادآور عطر و بوی شکوفه های بهارنارنج می باشد. این محصول، طعم ملایم تری نسبت به عسل زرشک داشته و حتی از لحاظ رنگ نیز با آن متفاوت می باشد. این محصول دارای رنگ کهربایی یا زرد روشن است و برای علاقمندان به این نوع عسل، انتخاب ایده آلی است.
عسل زرشک نیز طعم گس و نسبتا ترشی دارد و رنگ آن نیز تیره تر است. همچنین این دو عسل از لحاظ طبع نیز با هم فرق دارند که در این خصوص، پیش تر صحبت کردیم.
کاربردهای آشپزی این دو محصول:
عسل زرشک و بهار نارنج را می توان به عنوان چاشنی در تهیه و طبخ بسیاری از خوراکی ها استفاده نمود. انواع شیرینی، کیک، کلوچه، کوکی و دسر خوشمزه را می توان توسط آنها تدارک دید و به جای شکر سفید و مضر، از این محصولات مفید و سالم، بهره برد.
راهنمای انتخاب و مصرف: چه زمانی کدام عسل را استفاده کنیم
عسل زرشک و عسل بهار نارنج را می توانید در هر زمان از شبانه روز مصرف کنید. ولی ترجیحا بهتر است ناشتا یک یا دو قاشق غذاخوری از آنها میل کنید. برای صبحانه نیز می توانید از این دو محصول استفاده کرده و غرق در طعم لذت بخششان شوید.
ناگفته نماند عسل زرشک با توجه به طبع سردش می تواند به گرمای درونی بدن، پاسخی مثبت دهد و آن را کاملا رفع نماید. لذا مصرف آن در روزهای داغ تابستان، توصیه می شود. عسل بهار نارنج نیز با توجه به طبع گرمش می تواند انتخابی ناب برای روزهای سرد سال که سرما بدن را فرا می گیرد، باشد.
عسل طبیعی اصل خونه رو امتحان کن و خودت قضاوت کن
عسل بهار نارنج
خرید عسل بهار نارنج، یک عسل تک گل که ازشکوفه های درختان نارنج، پرتقال و نارنگی در فصل بهار به دست می آید، بسیار جذاب است. این عسل دارای عطر و طعمی بی نظیرو خواص درمانی فراوانی است. عسل بهار نارنج به دلیل دارا بودن مواد مغذی ارزشمند برای مصرف روزانه بسیار مناسب است.
عسل شکوفه زرشک
خرید عسل زرشک یکی از محبوبترین و پرخاصیتترین عسل های ایران است، عسل زرشک بیشتر درمناطق کوهستانی تولید می شود. این عسل از شهد گلهای زرشک تهیه شده و به دلیل داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی، دارای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی است.
سوالات متداول: